In English

WLTP:n voimaantulo

WLTP-mittausta koskeva asetus hyväksyttiin EU-parlamentissa heinäkuussa 2017 ja se otetaan käyttöön vaiheittain vuosina 2017–2020. Muutos koskee henkilöautoja, pakettiautoja sekä pieniä linja-autoja.

Voimaantulo on kaksivaiheinen: vuoden 2017 syyskuusta alkaen kaikki näiden ajoneuvoluokkien uudet tyyppihyväksynnät on tehty WLTP-mittausjärjestelmällä. Syyskuusta 2018 alkaen kaikkien ensirekisteröitävien henkilöautojen, kevyiden pakettiautojen ja pienten linja-autojen on oltava WLTP:n mukaisesti hyväksyttyjä. Valmistussarjojen viimeiset ajoneuvot voivat saada poikkeuslupia (ns. häntälupia) ensirekisteröinneissä syyskuuhun 2019 asti. Lainsäädäntö laajenee raskaampiin pakettiautoihin vuotta myöhemmin kuin henkilöautoihin.

1_aikataulu

Muutos koskee kaikkia käyttövoimia, myös täyssähköautoja ja lataushybridejä. Sähkökäyttöisten autojen mittaustapa poikkeaa polttomoottoriautojen mittauksesta, mutta myös näille käyttövoimille kaikki tyyppihyväksynnän päästö- ja kulutusarvot ilmoitetaan jatkossa WLTP-mittauksen mukaisena.


print