In English

Dieselautojen osuus henkilöautokannasta ja ensirekisteröinneistä

Tulosta Lataa excel
Voit muokata taulukkoa ja tietojen esitysjärjestystä valitsemasi lajittelukriteerin mukaan. Sarakeotsikkoa klikkaamalla taulukon rivit asettuvat joko aakkosjärjestykseen tai kyseisen sarakkeen lukujen väliseen suuruusjärjestykseen. Takaisin taulukon alkuperäiseen muotoon pääset ”Palauta” –painikkeella.
2018-01-24 11:40
Trafi, Verohallinto

Dieselautojen osuus ensirekisteröinneistä on vähitellen vähentynyt 2010-luvulla vuoden 2008 huippuvuodesta, jolloin lähes puolet henkilöautoista oli dieselkäyttöisiä. Vuonna 2017 yhteensä 30 % uusista henkilöautoista oli dieselkäyttöisiä.

Syynä dieselin osuuden vähenemiseen on ollut muun muassa dieselpolttonesteen ja bensiinin kuluttajahintaerojen tasoittuminen. Myös lataushybridien kysynnän kasvu ja mallivalikoiman kehittyminen on vähentänyt dieselien kysyntää. Syksyllä 2017 voimaan astuneiden Euro 6c -pakokaasusäädösten myötä tarjolla olevien dieselmallien valikoima on myös hieman pienentynyt.

Dieselautojen osuus autokannasta kasvaa edelleen tasaisesti. Käytettynä maahantuoduista autoista suurin osa on dieselkäyttöisiä.

Suomessa dieselautojen osuus henkilöautoista on EU-maiden keskiarvoon verrattuna pieni. Vuonna 2016 noin puolet EU:ssa ensirekisteröidyistä henkilöautoista oli dieselkäyttöisiä. EU-maiden tilastoja on koottu kansainvälisten tilastojen sivulle.

print