In English

Uudet polttoainemerkinnät

EU:ssa on otettu käyttöön polttoainemerkinnät, jotta kuluttajat osaisivat valita autolleen sopivan polttoaineen missä tahansa Euroopassa liikkuessaan. Kullakin polttoainetyypillä on oma symboli, joka merkitään uusien autojen polttoainetankkien luukkuihin viimeistään lokakuusta 2018 alkaen. Samat merkinnät otetaan käyttöön myös polttoaineiden jakelupisteissä. Kuluttaja voi näin ollen ennen tankkausta varmistaa polttoaineen soveltuvuuden autoon. Merkinnät tulevat autoihin, joissa käytetään nestemäisiä tai kaasumaisia polttoaineita.

Bensiinien ja korkeaseosetanolipolttoaineiden merkki on ympyrä, jossa E tarkoittaa bensiiniin sekoitettuja biokomponentteja ja sen jälkeen esitetty luku suurinta sallittua biokomponentin sekoitussuhdetta etanoliksi laskettuna.

A.1.a

A.1.b

A.1.c


Dieselpolttoaineiden merkki on neliö, jossa kirjain B tarkoittaa dieselpolttoaineissa olevia sallittuja esterityyppisiä biodieselkomponentteja ja sen jälkeen oleva luku suurinta biokomponentin sallittua sekoitusosuutta. XTL tarkoittaa vetykäsiteltyä tai synteettistä dieseliä, jota ei ole jalostettu raakaöljystä.

A.2.a

A.2.b

A.3


Kaasumaisten polttoaineiden merkki on vinoneliö.

A.4.a

A.4.b

A.4.c
print