In English

rss Tiedotteet

17.4.2018 9.30

Autokauppiaat uskovat maltilliseen myynnin kasvuun haasteista huolimatta

Autoalan Keskusliiton tiedote julkaisuvapaa 17.4.2018 klo 9.30
 

Huhtikuun alussa toteutetussa Autoalan Keskusliiton suhdannebarometrissa kaksi kolmasosaa autoliikkeistä arvioi tuloskehityksensä parantuneen tai pysyneen samana  vuonna 2017. Hieman yli puolet yrityksistä arvioi tuloksen paranevan myös kuluvana vuonna. 

Huolto- ja korjaamotoiminnan kannattavuuden arvioidaan paranevan hieman verrattuna vuoteen 2017.Vaihtoautokaupan kannattavuudessa ennustetaan lievää laskua kuluvalle vuodelle. 

Autoliikkeiden arvioiden mukaan eniten autoalaa tulevina vuosina muokkaavat olemassa olevan asiakastiedon ja big datan tuomat mahdollisuudet sekä epävarmuus autoilun hinnoittelusta ja verotuksesta. Digitalisaatio muuttaa autokaupan hankintakanavia tulevina vuosina. Automarkkinaan vaikuttaa myös kiristyvät päästöjen vähentämistavoitteet, jotka lisäävät vähitellen hybridi- ja sähköautojen osuutta kannassa. 

Autoliikkeet arvioivat autojen rahoituskanavien monimuotoistuvan lähivuosina. Osamaksukaupan ja leasingin osuuden on ennakoitu kasvavan niin uusien kuin käytettyjenkin autojen kaupassa. 

Autojen maahantuonnin, myynnin, huollon ja korjauksen sekä vuokrauksen ja katsastustoiminnan kattava autoala työllistää Suomessa noin 29 000 henkilöä. Autoliikkeet arvioivat, että alan työpaikkojen määrä kasvaa hieman kuluvana vuonna. Suurin osa liikkeistä työllistää tulevana kesänä harjoittelijoita tai kausityöntekijöitä saman verran tai enemmän kuin viime vuonna.
 

Liite AKL:n Suhdannebarometri


Lisätietoja

Autoalan Keskusliitto, toimitusjohtaja Pekka Rissa p. 0500 417 300

Autoalan Keskusliiton puheenjohtaja kauppaneuvos Heikki Häggkvist, Wetteri Yhtiöt Oy
p. 0400 587 324


Palaa otsikoihin
print