In English

Mopoauto vs. nopeusrajoitettu henkilöauto -battle

Torstaina 13.7. Porissa järjestettävässä koeajotilaisuudessa on ainutlaatuinen tilaisuus verrata nopeudeltaan rajoitettua pientä henkilöautoa mopoautoon. Nopeusrajoitetun henkilöauton huippunopeus on rajoitettu 50 kilometriin tunnissa. Tilaisuuden järjestää autojen maahantuojia ja valmistajia edustava Autotuojat ja -teollisuus yhteistyössä Suomen Autokoululiiton ja LähiTapiolan kanssa.

Nopeusrajoitettu henkilöauto vaihtoehtona mopoautoille

Mopoautot ovat nuorten keskuudessa suosittuja, mutta niiden käyttöön liittyy ilmeisiä liikenneturvallisuusongelmia. Mopoautojen korirakenteet ovat kevyitä ja niiden kolariturvallisuus on huomattavasti henkilöautoja heikompi. Mopoautot päätyvät lievienkin kolaritilanteiden seurauksena tyypillisesti lunastukseen. Yhtenä liikenneturvallisuutta parantavana vaihtoehtona mopoautoille on ehdotettu nopeudeltaan rajoitetun henkilöauton ajamisen sallimista mopoautokortilla.

Koeajopaikkana Länsi-Suomen pelastusharjoitusalue

Koeajettavana on viisi erimerkkistä A- ja B-segmentin nopeusrajoitettua autoa sekä mopoautoja. Avoin koeajotapahtuma on suunnattu erityisesti mopokortti-ikäisille nuorille sekä aiheesta kiinnostuneille aikuisille. Tapahtuma järjestetään klo 12.30-15.00 Länsi-Suomen pelastusharjoitusalueella (Ilmailuopistontie 226, 28540 Pori), joka sijaitsee Suomen Ilmailuopiston itäpuolella. Pysäköinti on järjestetty Pelastusharjoitusalueen piha-alueelle, josta on lyhyt kävelymatka koeajoalueena toimivalle lentokentän vanhalle poikkikiitotielle.

Kartta tapahtumapaikan sijainnista ja ajo-ohjeet

Kuka voi koeajaa henkilöautoja?

Koeajoautoissa on mukana liikenneopettaja tai ajoneuvojen maahantuojien edustaja, joten autoja voi ajaa myös ilman B-korttia. Koeajoalue on erotettu muusta liikenteestä. Kuljettajan on kuitenkin oltava vähintään 15-vuotias. Ilman B-korttia ajavat saavat aluksi lyhyen perehdytyksen ajamiseen. Koeajoon tulevien tulee ottaa mukaan henkilöllisyystodistus.

Ilmoittautuminen tilaisuuteen

Ilmoittaudu tapahtumaan alla olevasta linkistä viimeistään keskiviikkona 12.7. Koeajamaan pääsee myös ilman ennakkoilmoittautumista, mutta ilmoittautuminen nopeuttaa koeajolomakkeen täyttöä.

Siirry tästä linkistä ilmoittautumislomakkeelle


Lisätietoja tilaisuudesta saat tarvittaessa Autotuojat ja -teollisuuden tekniseltä asiantuntijalta Markus Markkaselta (p. 040 733 8856, markus.markkanen(a)autotuojat.fi)

AT_LOGO_VAAKA_RGBbattlelogo

print