In English
Romutuspalkkio_logo

Romutuspalkkiokampanja 2018

Suomessa toteutetaan romutuspalkkiokampanja 1.1.-31.8.2018. Kampanjan tavoitteena on uudistaa autokantaa ja lisätä vaihtoehtoisia polttoaineita hyödyntävien autojen määrää autokannassa. Romutuspalkkiokampanjan aikana uuden auton ostaja saa auton oston yhteydessä 1 500 tai 2 500 euron suuruisen romutuspalkkion, jos hän samalla vie romutettavaksi omistamansa vanhan liikennekäytössä olevan henkilöauton. Romutuspalkkio perustuu eduskunnan joulukuussa hyväksymään lakiin. Laissa on määritelty yksityiskohtaisesti joitakin ehtoja, jotka liittyvät uuteen autoon ja romutettavan autoon.

Romutuspalkkion suuruus

Romutuspalkkio myönnetään 1 500 euron suuruisena sellaisen uuden auton hankintaan, jonka hiilidioksidipäästöt ovat enintään 110 g/km.

Uusille ladattaville hybrideille, täyssähköautoille tai niille autoille, joiden käyttövoimana on joko kokonaan tai osittain korkeaseosetanoli tai maa- tai biokaasu, ei aseteta päästörajaa ja romutuspalkkio myönnetään 2 500 euron suuruisena.

Auton ostajan tarkistuslista

 

1. Auto tulee luovuttaa kierrätykseen viralliseen vastaanottopisteeseen, josta auton omistaja saa romutustodistuksen.

Auton romuttaminen on Suomessa maksutonta. Valtuutettujen vastaanottopisteiden sijainnin voi tarkistaa osoitteesta www.autokierratys.fi tai puhelinnumerosta 0800 05044.

2. Romutuspalkkiolla hankittavan uuden auton ja romutettavan auton pitää olla henkilöautoja.

Romutettavan auton pitää olla ensirekisteröity vuonna 2007 tai aiemmin.

3. Romutettavan auton on pitänyt olla liikennekäytössä ainakin jonkin aikaa vuoden 2017 aikana ja sen on oltava liikennekäytössä romutushetkellä.

4. Romutustodistus ja uuden auton tilaussopimus on päivätty aikavälille 1.1.–31.8.2018.

5. Romutuspalkkion voi hyödyntää samasta romutettavasta autosta vain kerran ja yhteen uuteen autoon voi käyttää vain yhden romutuspalkkion.

6. Romutuspalkkio myönnetään vain yksityishenkilölle, joka on omistanut romutettavan auton tai ollut sen haltijana yhtäjaksoisesti ainakin vuoden ajan ennen romutusta.

7. Romutuspalkkio myönnetään vain sellaisen uuden auton hankintaan, jonka hiilidioksidipäästöt ovat enintään 110 g/km

tai jonka käyttövoimana on joko kokonaan tai osittain korkeaseosetanoli (flexifuel), metaani (maa- tai biokaasu) tai sähkö (täyssähköauto tai ladattava hybridi).

Oman auton tiedot, kuten käyttöönottovuoden tai tämänhetkisen tiedon siitä, onko auto ilmoitettu liikenteeseen, voi tarkistaa helpoiten Trafin oma asiointi -nettipalvelusta. Auton liikennekäyttöön otto hoituu samassa palvelussa. Trafin chat-palvelusta (arkisin klo 10-20) tai rekisteröinnin neuvonnasta, p. 029 534 5100 (arkisin klo 8–16.15) voi tarkistaa, milloin auto on ollut poistettuna liikennekäytöstä.

Lisätietoa

Romutuskampajan sivustolla voit perehtyä tarkemmin romutuspalkkion ehtoihin

Skrotningspremiekampanj

Trafin ohjeistusta


print